PCBoom for 'Brainport Avenue'

Eindhoven

Locatie en aantallen:

Eindhoven, A50 , 1 exemplaar

 

Opdrachtgever

Gemeente Son en Breugel
 
Omschrijving

Zuidoost-Brabant geldt als de meest toonaangevende kennis- en innovatieregio van Nederland. Derhalve heeft regio Eindhoven, en de snelwegen welke onder meer de verbinding vormen tussen de diverse bedrijventerreinen, de benaming ‘Brainport Avenue' gekregen.

 

Er is voor de nabije en langere toekomst een aantal grootse plannen voor dit gebied in en rondom Eindhoven. Deze Avenue is de etalage van de Brainport, waarin design, innovatie en techniek centraal staat. Eén van de projecten die hier onderdeel van uitmaakt is de realisatie van de ‘PCBoom'. Het betreft diverse landmarks gesitueerd langs de snelwegen en randweg ter hoogte van de verschillende bedrijventerreinen en campussen. Het winnende ontwerp is gemaakt door studio WM.

 

Het ontwerp symboliseert een PCB (Printed Circuit Board ofwel printplaat), waarover diverse lichtpulsen lopen. Daarnaast is groot de benaming van het betreffende bedrijventerrein alsmede de tekst ‘Brainport Avenue' zichtbaar op de landmark.

 

Armada is voor de technische doorontwikkeling en uiteindelijke realisatie van het project in 2011 betrokken bij dit project. Als pilot is de eerste ‘PCBoom' inmiddels gerealiseerd op locatie Ekkersrijt, zichtbaar vanaf de snelweg A50. In de toekomst zullen naar schatting nog een vijftal vergelijkbare landmarks verrijzen langs de diverse bedrijventerrein in en om Eindhoven.

 

Back to overview

PCBoom for 'Brainport Avenue'
PCBoom for 'Brainport Avenue'
PCBoom for 'Brainport Avenue'